Feb
20
2015

Red Carpet Show

Mindig is úgy véltem, hogy a filmeket körüllengi valamiféle misztikum. Akár forgatáson, akár behind the scenes videókat nézve, elfogott az érzés, hogy itt bizony valami földöntúli történik. Ugyanez a bizsergés fog el (és minden bizonnyal még rengeteg filmrajongót) amikor közeledik az Oscar-gála.

Az emberben rég óta megvan az öröklét iránti vágy, ezer életet, ezerféleképpen leélni. Miután tudomásunk szerint ez csupán az Istenek kiváltsága, ezért mi halandók, egyelőre kiegyeztünk a megörökítéssel. Mielőtt belegabalyodok a művészettörténelem kacifántos útveszőibe, elég legyen annyi, hogy a heroikus barlangrajzok is hasonló hatással lehettek az akkori koponyákra, mint szerény elmémre a Gladiáror azon jelenete, ahol Hans Zimmer kíséretével Maximus hazatér. Ezektől a jelenetektől pedig égnek áll a hátamat nem éppen szőnyegként fedő szőrzet is.

academy-awards-red-carpet-production-management

A filmnek  mozgató ereje van, ezt már tudjuk a Lumiére testvérek a vonat érkezése című film óta (olykor kirohanunk a moziból). Ennek megfelelően, minden évben, milliók figyelme irányul a Los Angelesi Dolby Theatre-re, ahol a filmszakma apraja-nagyja vonul fel. Sokakat Channing Tatum kisujja, másokat Jennifer Lawrencehez intézett “Who do you wearing?” kérdés mozgat meg igazán, ezekben a dolgokban vélik felfedezni a csodálni valót, fentiséget. Hasonlítanának a legnagyobbakra, megélnék, amit a filmben láttak, idézik kedvenc soraikat, ezzel pedig halhatatlanná teszik a filmet és annak szereplőit, készítőit.

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner
A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Woody Allen szerint a filmeket nem lehet egymás mellett értékelni, díjazni, hiszen nincs két egyforma alkotás – nem is jár a Gálára. Mégis, az Oscar magasba emeli azokat a filmeket, melyek érdemesek rá. Tudjátok, azokat, amiket mindig kértek a haveroktól, hogy “mondjatok már egy jó filmet”. Ha tényleg minőségi időtöltésre vágysz, korlátlan agyzsibbasztó közösségi hálók és a jellegtelen média helyett, nézz meg néhányat az idei jelöltek, vagy az IMDb 250-es listájáról. Van köztük olyan, ami majd fejre állítja az életedet, amitől nem tudsz aludni, mert az jár az eszedben, hogy mennyire igaz, vidám, elszomorító, hősies, szeretnivaló, motiváló.  És ha már nem alszol, akkor nézd az ABC-t február 22-én, Clint is ott lesz.

Szólj hozzá!